Fiskegryte med reker
Denne oppskriften er rask og enkel, så her kan du lett få til en fiskemiddag midt i en travel uke.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Rød paprika
- 1 stk Purre
- 400 g Torskefilet
- 1 båt Hvitløk
- 2 ss Smør
- 3 dl Matfløte
- 125 g Kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
- 1 ts Salt
- 0,25 ts Pepper
- 2 ts Sitronsaft
- 100 g Reker
Fremgangsmåte:
- Rens og kutt paprikaen i terninger, skjær purren i strimler og finhakk hvitløk.
- Smelt smør i en gryte og fres hvitløken og grønnsakene.
- Hell i matfløte og kremost og rør slik at kremosten løser seg opp.
- Tilsett salt, nykvernet pepper og sitronsaft.
- Del fisken i mindre biter, og legg de oppi sausen. La fisken trekke i ca 8 - 10 minutter.
- Tilsett reker og hakket frisk basilikum før servering.
- Server gjerne med ferskt brød til.