Bergensk fiskesuppe
Prøv Bergensk fiskesuppe neste gang. Verdens beste fiskesuppe inneholder torsk, fiskeboller, kremfløte og seterrømme.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Kraft:
- 1 stk Gulrot
- 0,5 stk Løk
- 0,25 stk Stilkselleri (stangselleri) (liten bit)
- 1 stk Purre
- 10 stk Hel pepper
- 1,5 kg
- 1,5 l Vann
- 0,5 ts Salt
- Fiskeboller:
- 400 g Torskefilet
- 1 ss Potetmel
- 1 ts Salt
- 2 dl Melk
- Suppen:
- 4 stk Gulrot
- 0,5 stk Knollselleri (sellerirot)
- 2 stk Purre
- 3 dl Kremfløte
- 1 ss Eddik, 7 % (7%)
- 3 dl Seterrømme
- 3 ss Hvetemel
- 100 g Reker
Fremgangsmåte:
Kraft:
- Skrell og del gulrot, løk, purre og selleri i biter.
- Ha grønnsakene, pepperkornene og fiskeavskjæret i vannet og kok opp. La den småkoke i ca. 20 minutter, mens du tar av skummet som danner seg på toppen.
- Mens kraften koker, gjør du klar ingrediensene til suppen.Fiskeboller:
- Hakk fisken i små biter med en kniv.
- Bland sammen fiskebiter, potetmel og salt i en bakebolle eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
- Spe med melk til du har en jevn luftig masse.
- Kok opp lettsaltet vann. Form fiskefarsen til små boller med en teskje.
- Slipp disse i vannet og la trekke i ca. 5 minutter til fiskebollene er faste.Suppen:
- Kutt opp grønnsakene slik du liker de best, enten i tynne staver eller i små biter.
- Når kraften er ferdig, siler du den gjennom et dørslag eller et rent kjøkkenhåndkle. Ha grønnsakene og fløten i kraften og kok opp.
- Bland eddiken i rømmen. Skru ned temperaturen på platen, og tilsett rømmeblandingen i suppen mens du visper godt.
- Ha fiskebollene i suppen.
- Skjær fisken i biter og tilsett dem.
- Jevn suppen med litt mel og smak til med salt og pepper.
- La fisken trekke i suppen i ca 5 minutter.
- Ha suppen i store dype tallerkener, dryss over reker og server suppen med fersk brød.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor . Denne suppen inneholder melk som bidrar til dine 3 om dagen.
Se flere sunne og deilige fiskesupper her .