Fiskegryte
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Meierismør
- 1 ts Karri
- 0,5 stk Purre
- 0,5 stk Løk
- 1 båt Hvitløk
- 1 ss Hvetemel
- 3 dl Lettmelk
- 2 dl Lett crème fraîche (evt vanlig crème fraîche)
- 400 g Torskefilet
- 1 stk Rød paprika
- 1 ss Frisk basilikum
Fremgangsmåte:
- Smelt smør i en stor gryte ved middels varme.
- Ha i karri, purre, finhakket løk og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.
- Rør melet inn i grønnsakene.
- Tilsett melk og crème fraîche under omrøring og gi det et raskt oppkok og la det småkoke videre.
- Skjær torskefileten i terninger, ca 3 x 3 cm.
- Kutt paprikaen i tykke strimler.
- Legg fiskebitene og paprikaen i gryten og la alt trekke i ca 10 minutter, til fisken er ferdig kokt.
- Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk basilikum.
- Server gryten med ferskt brød.