Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Kjøttpudding:
- 1 ts Salt
- 500 g Karbonade
- 2 ss Potetmel
- 1 stk Egg
- 0,25 ts Pepper
- 0,25 ts Malt muskat (kan sløyfes)
- 4 dl Lettmelk
- 1 boks Hermetiske maiskorn (liten)
- 1 stk Rød paprika
- Kålstuing:
- 750 g Hodekål
- 2 ss Smør
- 2 ss Hvetemel
- 4 dl Lettmelk
- 0,5 ts Salt
Fremgangsmåte:
Kjøttpudding:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Benytt en foodprosessor eller en kjøkkenmaskin og rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig.
- Rør inn potetmel, egg og krydder.
- Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt.
- Rør til slutt inn mais og paprika.
- Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek den i ovnen i ca 1 time.Kålstuing :
- Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
- Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
- Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.
- Serveres med kokte poteter.