Torskegryte med karri
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Smør
- 1 ts Karri
- 2 stk Sjalottløk
- 2 ss Hvetemel
- 7 dl Helmelk
- 1 stk Fiskebuljong (terning)
- 500 g Torskefilet
- 80 g Purre
- 2 stk Gulrot
- 0,5 stk Sitron
- 10 g Frisk gressløk , ca 8 stilker
- 400 g Potet
Fremgangsmåte:
- Finhakk sjarlottløk og skjær purre og gulrot i tynne strimler.
- Smelt smøret i en kjele, ha i karri og oppkuttet sjalottløk.
- Stek løken lett til den blir gyllen. Strø over hvetemel og bland alt godt sammen.
- Spe med melk litt om gangen, kok opp mellom hver gang under stadig omrøring.
- Tilsett en buljongterning, og la den oppløses i sausen.
- Skjær torsken i stykker og tilsett fisken i sausen sammen med gulrot og purre.
- La alt trekke 7-10 minutter.
- Pynt med sitronskive og gressløkstilker og servèr med kokte poteter.