Yoghurtis med melon
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Eggeplomme
- 60 g Sukker
- 400 g Yoghurt med melon/pasjonsfrukt
- 1 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
Fremgangsmåte:
- Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
- Rør inn yoghurt og kvarg.
- Hell isblandingen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast.
- Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten. Kokkens tips:Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte isblandingen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.