Ispinner med chia
Mange bruker chiafrø i kjøleskapsgrøt eller lager chiapuddinger, og nå kan du lage en deilig, sunn og god chiaispinne på 1-2-3. Vi har valgt å blande chiafrøene og syrnet melk for å få god smak og konsistens. Disse ispinnene passer etter trening, til frokost eller når du har lyst på noe godt!
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 6 stk.
- 5 dl Syrnet melk med smak
- 5 ss Chiafrø
Fremgangsmåte:
- Bland sammen syrnet smaksatt melk og chiafrø. Rør godt og sett i kjøleskapet.
- For at chiafrøene ikke skal klumpe seg sammen må du røre i blandingen etter 5 og 10 minutter.
- Chiafrøene sveller og blir som en tykk grøt eller pudding.
- Hell chiafrøblandingen i ispinneformene dine og fyll med frukt eller bær.
- Vi brukte liggende ispinneformer av silikon til disse isene. Da kan du legge frukt og bær pent før du fyller på med blandingen.
- Sett ispinneformene i fryseren i 4-6 timer.
Ernæringsrådgiverens tips:Disse ispinnene er svært næringsrike. Chiafrø inneholder mye fiber og endel omega-3 fettsyrer, mens den syrnede melken gir deg proteiner, jod, kalsium og B-vitaminer. Kos deg derfor med god samvittighet!