Ispinner med eple og ingefær
Disse ispinnene smaker litt som mormors tilslørte bondepiker, men enda friskere på grunn av ingefæren som gir et deilig kick.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 6 stk.
- 2 stk Eple
- 1 dl Eplejuice
- 2 ss Frisk ingefær
- 3 ts Smør
- 5 stk Digestive kjeks
- 1 ts Malt ingefær
- 250 g Fruktyoghurt med eple og kanel eller pære
Fremgangsmåte:
- Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær i små terninger. Skrell og riv den ferske ingefæren.
- Legg ingefær, eplebiter og eplejuice i en liten gryte og la dette småkoke til eplebitene er myke, men ikke for lenge så de blir til mos. Ta til side og avkjøl.
- Knus kjeksene. En enkel måte er å putte dem i en plastpose og kjevle dem i stykker. Smelt smøret og bland med kjekssmuler og malt ingefær.
- Nå er du klar til å montere ispinnene dine. Legg lagvis yoghurt, eplebiter og kjekssmuler til formene er fulle.
- Frys ned ispinnene i 4-6 timer og servér dem deretter som en frisk dessert.
Kokkens tips:Husk å ta ispinnene ut av fryseren en stund før du spiser dem, for da blir konsistensen enda bedre.