Lakrisis med bringebær
Dette er lakriselskerens drømmeis! Bringebærene gir isene en friskhet som balanseres perfekt mot lakrisens fyldige smak.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 6 stk.
- 400 g Gresk yoghurt
- 2 ss Lakrissirup
- 1 kurv Bringebær (friske eller dypfryste)
Fremgangsmåte:
- Hell yoghurten i en bolle og bland 1 ss lakrissirup (salt eller søt) godt inn så all yoghurten blir karamellfarget. For å gjøre isen søtere kan du bruke gresk yoghurt med vaniljesmak.
- Tilsett en ny spiseskje med lakrissirup, denne gangen kan du prøve å ikke røre den helt inn, men lage lekre lakrisbølger i yoghurten.
- Fyll isformene med vekselsvis yoghurt og bringebær. Press bærene godt ut mot kanten for penest effekt.
- Sett isene rett i fryseren og du kan glede deg til lekker lakrisis om 4-6 timer.
Kokkens tips:Du kan også lage lakrissirup selv:Hell 100 g sukker i en kjele og dekk det med 3 dl kaldt vann. Kok opp før du lar blandingen stå og småkoke til sukkeret er godt oppløst. Tilsett ½ lakrisstang (fra apotek eller i helsekostbutikk), og la dette stå og småkoke til massen har en tyktflytende konsistens. Hell sirupen over på en flaske og la den avkjøles på benk. Oppbevar lakrissirupen i kjøleskapet.