Ostekakeis med bringebær
Denne rosa drømmen av en kakeis lager du enkelt på 5 minutter! Perfekt til både vennefesten og familieselskapet - store og små kommer til å elske denne friske ostekakepinnen.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 6 stk.
- 200 g Kremost naturell
- 2 ss Seterrømme eller lettrømme
- 60 g Melis
- 1 dl Lettmelk eller helmelk
- 150 g Bringebær
- 6 stk Digestive kjeks eller lignende
- 2 ss Smør
Fremgangsmåte:
- Bland sammen kremost, rømme, melis, melk og bringebær (friske eller dypfryste). Bruk gjerne stavmikser eller foodprosessor. Smak om dette er passe søtt og tilsett eventuelt med litt mer melis.
- Fyll formene med den rosa ostekakemassen. La det være igjen ca. 1 cm til kjekstoppingen øverst i formene. Vil du ha i større bringebærbiter eller hele bringebær putter du disse i nå.
- Smelt smøret og knus kjeksene. Bland smulene med det smeltede smøret til du får en sandaktig konsistens. Legg kjeksblandingen forsiktig øverst i formene, så den ikke synker til bunnen. Putt i pinnene og frys i 4-6 timer.
- Ispinnene serveres med ekstra bringebær strødd over og rundt og kanskje et par mynteblader
Kokkens tips:Kjeksene kan enkelt knuses ved å putte dem i plastpose og rulle kjevle over. Da unngår du smuler på benken.