Panna cotta-is med bær og strøssel
Lag en ny favoritt til 17. mai ved å fryse panna cotta med bær og strøssel i rødt, hvitt og blått. Den silkemyke italienske festdesserten er fantastisk god som ispinne, og oppskriften er like enkel!
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2,5 dl Helmelk
- 3 ss Sukker
- 3 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 0,5 stk Vaniljestang , frøene
- 6 stk Jordbær
- 1 kurv Blåbær
- Strøssel i rødt, hvitt og blått
- 2 stk Gelatinplater
Fremgangsmåte:
- Kok opp melken sammen med sukkeret og frøene fra den halve vaniljestangen og la det småkoke i tre-fire minutter. Ta kjelen av platen og la den kjølne.
- Bland sammen melkeblandingen og crème fraîche. Smak om du synes den er søt nok. Skulle du trenge litt ekstra søtsmak bruk litt sirup som er lettere å blande inn enn sukker nå når blandingen har kjølnet.
- Rens jordbærene og del dem i to. Press to halve jordbær ned i hver av formene med snittflaten utover – da får du frem fine jordbær i isen når den stivner. Legg også i 4-5 blåbær per ispinne. Hell over panna cotta-blandingen.
- Finn frem strøsselet og strø et fint lag på toppen av isblandingen (bunnen av isen). Sett i ispinnene – forsiktig så du ikke ødelegger strøsseltoppen og frys deretter i 4-6 timer.
Kokkens tips:Dette er den perfekte nasjonaldesserten med bær og strøssel i flaggfargene rødt, hvitt og blått! Skal du lage ispinnene til en annen anledning kan du prøve deg frem med andre bær eller for eksempel mangobiter.