Is med bær i rødt, hvitt og blått

Panna cotta-is med bær og strøssel

Lag en ny favoritt til 17. mai ved å fryse panna cotta med bær og strøssel i rødt, hvitt og blått. Den silkemyke italienske festdesserten er fantastisk god som ispinne, og oppskriften er like enkel!

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2,5 dl Helmelk
  • 3 ss Sukker
  • 3 dl Crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk Vaniljestang , frøene
  • 6 stk Jordbær
  • 1 kurv Blåbær
  • Strøssel i rødt, hvitt og blått
  • 2 stk Gelatinplater

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp melken sammen med sukkeret og frøene fra den halve vaniljestangen og la det småkoke i tre-fire minutter. Ta kjelen av platen og la den kjølne.
  2. Bland sammen melkeblandingen og crème fraîche. Smak om du synes den er søt nok. Skulle du trenge litt ekstra søtsmak bruk litt sirup som er lettere å blande inn enn sukker nå når blandingen har kjølnet.
  3. Rens jordbærene og del dem i to. Press to halve jordbær ned i hver av formene med snittflaten utover – da får du frem fine jordbær i isen når den stivner. Legg også i 4-5 blåbær per ispinne. Hell over panna cotta-blandingen.
  4. Finn frem strøsselet og strø et fint lag på toppen av isblandingen (bunnen av isen). Sett i ispinnene – forsiktig så du ikke ødelegger strøsseltoppen og frys deretter i 4-6 timer.

Kokkens tips:Dette er den perfekte nasjonaldesserten med bær og strøssel i flaggfargene rødt, hvitt og blått! Skal du lage ispinnene til en annen anledning kan du prøve deg frem med andre bær eller for eksempel mangobiter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.