Bløtkake med jordbær
.../Oppskrifter/Kaker/Kremkaker

Bløtkake med jordbær

En saftig bløtkake med vaniljekrem og masse jordbær

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • Ferdig kakebunn eller sukkerbrød av:
  • 5 stk Egg
  • 150 g Sukker
  • 150 g Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • Vaniljekrem:
  • 2 stk Eggeplomme
  • 25 g Sukker
  • 0,5 stk Vaniljestang
  • 2 dl Melk
  • 2 ss Maisstivelse (maizena)
  • Fyll:
  • 2 dl Kremfløte
  • 1 ss Jordbærsyltetøy
  • Pynt:
  • 0,5 pk Ferdiggelé med jordbærsmak
  • 2 kurv Jordbær (à 400 g)

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Hvis du bruker dypfryste jordbær til pynt på kaken vil geléen stivne raskere. Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen, og stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca. 35 minutter.Vaniljekrem:
  4. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
  5. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen.
  6. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
  7. Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk. Pass på at kremen ikke koker, da vil den skille seg.
  8. Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.Fyll:
  9. Jordbærkrem lager du ved vispe kremfløte til luftig krem, og vende inn jordbærsyltetøy.Montering av kaken:
  10. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken.
  11. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
  12. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Varm geléen over svak varme til den smelter. Fordel den smeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet til geléen stivner helt igjen.
  13. Del jordbær i skiver og pynt kaken.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.