New york ostekake

New York ostekake

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • Kjeksbunn:
  • 180 g Digestive kjeks
  • 50 g Smør
  • Ostemasse:
  • 600 g Kremost naturell
  • 300 g Cottage cheese
  • 150 g Crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 150 g Sukker
  • 3 ss Hvetemel
  • 2 stk Sitron
  • 3 stk Egg
  • 300 g Crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Smelt smøret, knus kjeksene og bland sammen.
  3. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (20 cm i diameter).
  4. Stek den ca midt i ovnen i 7 minutter. Avkjøl.
  5. Hev temperaturen i ovnen til 220 °C.

    Ostemasse:
  6. Visp sammen kremost, cottage cheese, crème fraîche og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet.
  7. Tilsett sukker og mel gradvis i ostemassen under visping.
  8. Riv skallet på sitronene og tilsett dette i ostemassen sammen med 2 ss sitronsaft.
  9. Til slutt tilsettes et og et egg under omrøring.
  10. Hell massen i springformen og sett den inn i den inn i ovnen. Stek kaken i 10 minutter ved 220 °C før du senker temperaturen til 110 °C og steker den ytterligere i 25 minutter.
  11. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer med døren på gløtt, før den tas ut og settes kaldt.
  12. Pynt med et tynt lag med crème fraîche, sitron og f.eks frysetørket jordbær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.