New York ostekake
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- Kjeksbunn:
- 180 g Digestive kjeks
- 50 g Smør
- Ostemasse:
- 600 g Kremost naturell
- 300 g Cottage cheese
- 150 g Crème fraîche orginal, 35 %
- 1 ts Vaniljesukker
- 150 g Sukker
- 3 ss Hvetemel
- 2 stk Sitron
- 3 stk Egg
- 300 g Crème fraîche orginal, 35 %
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Smelt smøret, knus kjeksene og bland sammen.
- Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (20 cm i diameter).
- Stek den ca midt i ovnen i 7 minutter. Avkjøl.
- Hev temperaturen i ovnen til 220 °C.
Ostemasse: - Visp sammen kremost, cottage cheese, crème fraîche og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet.
- Tilsett sukker og mel gradvis i ostemassen under visping.
- Riv skallet på sitronene og tilsett dette i ostemassen sammen med 2 ss sitronsaft.
- Til slutt tilsettes et og et egg under omrøring.
- Hell massen i springformen og sett den inn i den inn i ovnen. Stek kaken i 10 minutter ved 220 °C før du senker temperaturen til 110 °C og steker den ytterligere i 25 minutter.
- Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer med døren på gløtt, før den tas ut og settes kaldt.
- Pynt med et tynt lag med crème fraîche, sitron og f.eks frysetørket jordbær.