Leverpostei
Leverpostei blir spesielt godt når du lager den selv. Godt som pålegg til frokost, lunsj og kvelds.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
- 500 g Lever av svin
- 250 g Spekk
- 200 g Kvernet kalvekjøtt
- 1 stk Løk
- 6 stk Ansjosfileter pluss litt av laken
- 6 ss Hvetemel
- 2 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 1 ts Malt allehånde
- 2 stk Egg
- 5 dl Lettmelk
- 0,5 dl Konjakk
Fremgangsmåte:
- I vannbad i stekeovn ved 150 °C i ca 30 – 45 minutter.
- Skyll leveren. Tørk den i kjøkkenpapir. Rens den for hinner og grove årer.
- Skjær lever, flesk og løk i små biter. Mal alt på kvern sammen med ansjosfiletene.
- Bland i hvetemel, salt, pepper, allehånde og sammenvispet egg.
- Tilsett melk og konjakk.
- Stek en liten prøvekake i stekepanne for å se om massen er passe salt og krydret.
- Fyll røren i smurte former. Sett formene på en plate og stek posteien på nederste rille i ovnen i vannbad ved 150 °C i ca 30 – 45 minutter.
- Stikk en kniv midt i posteien for å se om den er gjennomstekt. Saften som siver opp skal være blank.
- Leverpostei smaker godt når du serverer den varm med f.eks stekt bacon og sopp til.
Kokkens tips:Om du ønsker en litt fetere og mer smak i leverposteien kan du bruke fløte, nellik, anis, chili og/eller ingefær. Det er også fint å pynte posteien med baconskiver, litt sopp eller ringer av chili. Se flere påleggstips her .