Tips til hvordan du kan bruke mat du ellers ville kastet
Kaster du mye mat? Da sløser du med verdifulle ressurser og kaster samtidig bort pengene dine. Ved å planlegge bedre og tenke litt ekstra gjennom handlemønsteret ditt kan du bidra til mindre matsvinn. Dessuten er det mye godt å lage av maten som er til overs! Her er noen enkle tips på hvordan du kan forvandle tørt brød, slappe grønnsaker, overmoden frukt og melk som har gått ut på dato til smakfulle små retter.
Melk.no har gjennomført en undersøkelse over hva nordmenn kaster av mat. Hele 560.000 husholdninger kaster middagsrester mer enn én gang i uken. Etter middagsrester er det brød, grønnsaker, bær/frukt og melk vi kaster mest. Et tips for å kaste mindre mat er å ha minst en dag i uken der du går gjennom kjøleskapet og lager restemat av det du finner. Her får du flere gode tips til deilig restemat du kan lage i stedet for å kaste maten.
Les også: Norsk melk hører hjemme i et bærekraftig kosthold
Gårsdagens middagsrester blir dagens lunsj
Ingen grunn til at middagsrester skal havne i søpla. Få tips til hva du kan bruke rester til her.
Slik får du brukt opp det tørre brødet
Ingen grunn til å kaste tørt brød. Få tips til hva du kan bruke det til her
Hvordan unngå å kaste slappe og triste grønnsaker
Ingen grunn til å kaste slappe grønnsaker - få tips til deilige retter her.
Gode tips til hva du kan lage med overmoden frukt og bær
Ikke kast overmodnen frukt og bær - bruk dem til å lage noe skikkelig godt!
Lag dette med melk som har gått ut på dato
Ikke hell ut melk som har gått ut på dato. Bruk den heller til å lage noe skikkelig godt.