Hvordan unngå å kaste slappe og triste grønnsaker
Slappe og triste grønnsaker er ikke ukjent for de fleste av oss, og veien fra kjøkkenbenken til søppelbøtta kan være kort.
Grønnsaker kan fort miste både spenst og sprøhet, få myke flekker og generelt se ganske slitne ut. Dette trenger likevel ikke bety at de umiddelbart skal kastes. Følg disse tre rådene om du vil redde grønnsakene fra å havne i søppelbøtta:
- Skjær bort myke og stygge flekker.
- Har det kommet mugg på grønnsakene, bør du skjære bort muggen, og en god bit rundt og inn
- Mange grønnsaker får dessuten sprøheten tilbake ved å legge dem i iskaldt vann (gjerne med et par isbiter) i cirka 10 minutter.
Er grønnsakene på hell gjelder det å få brukt dem opp. Her gir vi deg noen gode tips til hvordan du kan gjøre slappe grønnsaker om til et deilig måltid:
Har du melk som har gått ut på dato? Få tips til hva du kan bruke den til her!
Grove gulrotmuffins med yoghurt
Gulrotmuffins er perfekt dersom du ønsker noe godt å spise og som samtidig er kjapt og enkelt å lage.
Middelhavspai
Inspirert av middelhavskjøkkenet er denne paien fylt med chevre og masse grønnsaker.
Smørstekt hjertesalat med cottage cheese og valnøtter
Hva med smørstekt eller grillet salat? Denne retten er enkel å tilberede og perfekt for deg som er mye på farta.
Osteform med grønnsaker
Noen gode grønnsaker, litt ost og fløte er det som skal til for å lage en velsmakende osteform.
Blomkålsuppe
Blomkålsuppe er ypperlig turmat. Hell den over på termos så holder den seg varm og er enkel å ha med seg.
Kyllingform med chèvre
Et sunt, enkelt og smakfullt måltid med kylling, chevre og grønnsaker
Omelett i ovnen
Omelett er perfekt å lage dersom du har rester i kjøleskapet du trenger å få brukt.