Smørstekt hjertesalat med cottage cheese og valnøtter
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Hjertesalat (romanosalat, nykål eller kinakål)
- 0,5 dl Solsikkeolje
- 1 ss Smør
- 100 g Cottage cheese
- 50 g Valnøttkjerner
Fremgangsmåte:
- Skyll hjertesalaten under kaldt vann.
- Skjær salaten i 4 båter og stek dem i en stekepanne med solsikkeolje til du har en gyllen snittflate. Her kan du bruke en grillstekepanne eller rett og slett utegrillen!
- Snu så den andre snittflaten ned og stek til salaten er gyllen. Tilsett smøret på slutten av steketiden.
- Nå er salaten mør, full av smak og blir ennå bedre med noen dråper sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
- Server den smørstekte salaten med cottage cheese og valnøttkjerner.Prøv oppskriften med romanosalat eller nykål. Bruker du nykål heller du på 1 dl vann og 1 ss smør, og lar salaten ligge i pannen til vannet har kokt inn, ca. 1-2 minutter.