Hjertesalat stekt i smør toppet med valnøtter og med cottage cheese ved siden av.

Smørstekt hjertesalat med cottage cheese og valnøtter

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 stk Hjertesalat (romanosalat, nykål eller kinakål)
  • 0,5 dl Solsikkeolje
  • 1 ss Smør
  • 100 g Cottage cheese
  • 50 g Valnøttkjerner

Fremgangsmåte:

  1. Skyll hjertesalaten under kaldt vann.
  2. Skjær salaten i 4 båter og stek dem i en stekepanne med solsikkeolje til du har en gyllen snittflate. Her kan du bruke en grillstekepanne eller rett og slett utegrillen!
  3. Snu så den andre snittflaten ned og stek til salaten er gyllen. Tilsett smøret på slutten av steketiden.
  4. Nå er salaten mør, full av smak og blir ennå bedre med noen dråper sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
  5. Server den smørstekte salaten med cottage cheese og valnøttkjerner.Prøv oppskriften med romanosalat eller nykål. Bruker du nykål heller du på 1 dl vann og 1 ss smør, og lar salaten ligge i pannen til vannet har kokt inn, ca. 1-2 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.