Mager pai med cottage cheese og grønnsaker
Er du glad i pai, men ønsker en litt mer mager versjon? Da er paien med cottage cheese noe som bør prøves.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Bunn:
- 120 g Hvetemel (halvparten kan erstattes med grovt mel)
- 60 g Meierismør
- 1 dl Cottage cheese
- Fyll:
- 150 g Brokkoli
- 150 g Sopp
- 200 g Purre
- 2 ss Meierismør
- 3 stk Egg
- 1 dl Lettrømme eller yoghurt naturell
- 3 dl Cottage cheese
- 1 ts Salt
- 0,25 ts Pepper
- 0,25 ts Revet muskatnøtt
- 0,25 ts Kajennepepper
- 2 ss Sennep
- 2 dl Revet gulost (lettere)
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 225 °C.
- Bland sammen alt til bunnen i en foodprosessor. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- Kjevle ut deigen og kle en rund paiform (22-24 cm i diameter).
- Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter, til den er sprø og gyllen.
- Skjær brokkoli i små buketter, sopp i skiver og purre i ringer. Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har "falt sammen".
- Bland sammen egg, rømme/yoghurt, cottage cheese, sennep og krydder.
- Dryss osten over paiskallet. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen.
- Stek paien videre på 180 °C i cirka 25 minutter.
- Server den varm med en grønn salat til.