Ostepai med spinat

Ostepai med spinat

Lag pai og tilsett spinat for en ny vri. Smaken blir nydelig.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Paibunn:
  • 150 g Meierismør
  • 180 g Hvetemel
  • 2 ss Vann
  • Fyll:
  • 250 g Frisk spinat
  • 1 stk Rødløk
  • 2 ss Meierismør
  • 4 stk Egg
  • 2,5 dl Melk
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 50 g Sorte oliven
  • 100 g Soltørkede tomater
  • 200 g Revet gulost (f.eks. vellagret sveitser, edamer o.l)

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprosessor.
  3. Ha i vann og bland alt sammen.
  4. Trykk bunnen ut i en paiform (26 cm i diameter). Bruk en gaffel og prikk bunnen. Sett den i ovnen og forstek bunnen i ca 15 minutter.
  5. Ha smør i en stekepanne og fres spinat og løk før du legger dette i paiskallet.
  6. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten.
  7. Legg på oliven og finhakkede tomater.
  8. Dryss over revet ost.
  9. Stek paien videre i ca 40 minutter.
  10. Server den lunken med en god salat til.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.