Ostepai med spinat
Lag pai og tilsett spinat for en ny vri. Smaken blir nydelig.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Paibunn:
- 150 g Meierismør
- 180 g Hvetemel
- 2 ss Vann
- Fyll:
- 250 g Frisk spinat
- 1 stk Rødløk
- 2 ss Meierismør
- 4 stk Egg
- 2,5 dl Melk
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 50 g Sorte oliven
- 100 g Soltørkede tomater
- 200 g Revet gulost (f.eks. vellagret sveitser, edamer o.l)
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprosessor.
- Ha i vann og bland alt sammen.
- Trykk bunnen ut i en paiform (26 cm i diameter). Bruk en gaffel og prikk bunnen. Sett den i ovnen og forstek bunnen i ca 15 minutter.
- Ha smør i en stekepanne og fres spinat og løk før du legger dette i paiskallet.
- Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten.
- Legg på oliven og finhakkede tomater.
- Dryss over revet ost.
- Stek paien videre i ca 40 minutter.
- Server den lunken med en god salat til.