Rødløkspai med fetaost
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Bunn:
- 3,5 dl Hvetemel
- 200 g Meierismør , mykt
- 1 stk Eggeplomme
- 3 ss Vann
- Fyll:
- 3 ss Meierismør
- 4 ss Rødvinseddik
- 4 ss Honning
- 200 g Fetaost
- 4 stk Egg
- 2 dl Matfløte
- 3 stk Rødløk
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Ha alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. Legg deigen på bordet og elt den raskt sammen.
- Trykk bunnen ut i en rund paiform (24 cm i diameter). Pass på at deigen også kommer godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel og sett den kaldt i ca 30 minutter.Fyll:
- Fres løken i smør på svak varme til den er myk, men uten at den har tatt farge. Tilsett eddik og honning, og la den koke sammen i ca 5 minutter til tykk, væskefri marmeladekonsistens.
- Legg løkblandingen i paiskallet og fordel fetaosten over.
- Dryss på litt pepper.
- Visp sammen egg, matfløte, salt og pepper, og hell det over.
- Stek paien i ovnen i 40-50 minutter, til eggestanden er stivnet.
- Server paien sammen med en enkel salat.
Kokkens tips:Blir overflaten for mørk kan du legge folie over etter ca halve steketiden.