Pai med røkelaks og geitost
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Paibunn:
- 180 g Hvetemel
- 150 g Smør
- 3 ss Vann
- Fyll:
- 2 stk Vårløk
- 3 stk Egg
- 3 dl Matfløte
- 100 g Røkelaks
- 100 g Hvit geitost
- 3 ss Frisk timian
- 1 ts Salt
Fremgangsmåte:
Paibunn:
- Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Du kan også gjøre det for hånd. Får du den ikke samlet må du tilsette ½ ss vann ekstra. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
- Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 200 ºC.
- Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en paiform (23 cm i diameter).
- Fjern det øverste laget med bakepapir og legg deigen over i formen og trykk den forsiktig inn mot formens kanter. Prikk bunnen med en gaffel og sett den kaldt i nye 15 minutter.
- Forstek bunnen i 10 minutter.Fyll:
- Skjær vårløk i små biter.
- Pisk sammen egg og fløte i en bolle og tilsett salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.
- Fordel fisken og vårløken i eggeblandingen og legg tynne skiver av geitost på toppen.
- Stek paien midt i ovnen på 200 ºC i 20 - 30 minutter.
- Server paien kald eller lun med frisk hakket timian og en enkel grønn salat.