Pai med bacon og ost
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- Paiskall:
- 200 g Hvetemel
- 100 g Smør
- 0,5 ts Salt
- 2 ss Vann
- Fyll:
- 1 stk Løk
- 1 ss Meierismør
- 4 skiver Bacon , i biter
- 1 stk Vårløk
- 4 stk Egg
- 2,5 dl Matfløte
- 0,25 bunt Bladpersille , finhakket
- 1,5 dl Mager kvarg (f.eks mager Kesam 1 % fett)
- 200 g Vellagret ost , revet
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Kjevle deigen ut til den passer en paiform på ca 24 cm i diameter. Trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.
- Forstek paiskallet i 15 minutter.
- Surr løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter.
- Bland egg, fløte og urter. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen.
- Stek paien videre i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter, til eggeblandingen er stivnet på
- Server paien lunken med en frisk salat.