Pai med kylling og sopp
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
6 porsjoner
- Paiskall:
- 320 g Hvetemel
- 185 g Smør
- 0,5 ts Salt
- 1 stk Egg
- 2 ss Vann
- Fyll:
- 1,5 dl Langkornet middagsris (f. eks jasmin)
- 2,5 dl Vann
- 0,5 ts Salt
- 1 stk Løk
- 450 g Sopp (f.eks sjampinjong, aromasopp, kantarell)
- 50 g Smør
- 2 båt Hvitløk , finhakket
- 2 ss Hvetemel
- 3 dl Helmelk
- 450 g Grillet kylling
- 1,5 dl Kremfløte
- 0,25 bunt Bladpersille , finhakket
- 1 stk Egg
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
Fremgangsmåte:
- Ha hvetemel, smør i tynne skiver, egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen lett sammen, legg den i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time. Kokkens tips:Deigen kan oppbevares i kjøleskap i inntil en uke og kan også fryses.
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Kok risen etter anvisningen på pakken.
- Rens løken og kutt den i biter. Kutt soppen i skiver og finhakk hvitløken.
- Varm en stor gryte og ha i smør. Stek løken, hvitløk og soppen ved middels varme under omrøring til de har blitt gyldne.
- Tilsett melken og la det surre i et par minutter til.
- Jevn suppen med maizena som er rørt ut i litt kaldt vann og kok opp under omrøring. La den småkoke i 5 minutter.
- Skjær kyllingkjøttet i biter og tilsett kjøttet sammen med saften av en ½ sitron, kremfløte og finhakkede friske urter. Smak til stuingen med salt og pepper.
- Kjevle ut 2/3 av deigen, ca 5 mm tykk og legg den i en dyp ildfast form (ca 6 cm høy og 22 cm i diameter). La deigen henge utenfor kanten av formen.
- Fordel den kokte risen i bunnen av formen og fordel stuingen på toppen av risen.
- Kjevle ut den gjenstående paideigen og legg den over formen som et lokk. Bruk en gaffel og trykk kantene sammen for å forsegle paien. Renskjær kanten. '
- Pensle paien med sammenpisket egg. Lag et par snitt midt på lokket slik at dampen kan slippe ut.
- Stek paien i forvarmet ovn ved 180 °C i 25–35 minutter.
- Server paien med en fargerik salat.