ostepai med soltørket tomat

Ostepai med soltørket tomat og oliven

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Paideig:
  • 100 g Smør
  • 180 g Hvetemel
  • 2 ss Vann
  • Fyll:
  • 3 stk Egg
  • 3 dl Matfløte
  • 1 ss Pesto
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Malt hvit pepper
  • 4 ss Soltørkede tomater
  • 2 ss Solsikkekjerner
  • 8 stk Sorte oliven
  • 8 stk Grønne oliven
  • 100 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
  2. La deigen ligge kjølig i 30 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 200°C.
  4. Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet i 15 minutter.
  5. Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og urtepesto, og hell eggeblandingen i pai skallet. Legg på oliven, solsikkekjerner og soltørkede tomater.Topp med revet ost.
  6. Stek paien midt i ovnen i 20 minutter.
  7. Ta paien ut og server med friske urter som basilikum, oregano eller merian.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.