Ostepai med soltørket tomat og oliven
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Paideig:
- 100 g Smør
- 180 g Hvetemel
- 2 ss Vann
- Fyll:
- 3 stk Egg
- 3 dl Matfløte
- 1 ss Pesto
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Malt hvit pepper
- 4 ss Soltørkede tomater
- 2 ss Solsikkekjerner
- 8 stk Sorte oliven
- 8 stk Grønne oliven
- 100 g Revet gulost
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
- La deigen ligge kjølig i 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 200°C.
- Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet i 15 minutter.
- Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og urtepesto, og hell eggeblandingen i pai skallet. Legg på oliven, solsikkekjerner og soltørkede tomater.Topp med revet ost.
- Stek paien midt i ovnen i 20 minutter.
- Ta paien ut og server med friske urter som basilikum, oregano eller merian.