Middelhavspai
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Paibunn:
- 180 g Hvetemel
- 150 g Smør
- 2 ss Vann
- Fyll:
- 100 g Hvit geitost (f.eks. chevre)
- 1 stk Rød paprika
- 0,5 stk Aubergine
- 0,5 stk Grønn squash
- 1 stk Rødløk
- 2 båt Hvitløk
- 3 stk Tomat
- 3 stk Egg
- 3 dl Matfløte
- 1 ts Salt
Fremgangsmåte:
Paibunn:
- Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Dette kan du også gjøre for hånd. Får du ikke samlet den må du tilsette ekstra vann. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
- Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter.
- Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut. Deigen skal være tynn og stor nok til å dekke både bunn og kanter på en paiform (23 cm i diameter).
- Fjern det øverste laget med bakepapir, vend deigen over i formen og trykk den forsiktig inn mot formens kanter. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel.
- Sett deigen kaldt i 15 minutter.
- Sett stekeovnen på 220 ºC og stek paibunnen i 10 minutter til den er gjennomstekt.Fyll:
- Skjær ost, paprika, aubergine, squash, rødløk i små biter og tomater i skiver.
- Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk. Hell blandingen i paiskallet.
- Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen.
- Stek paien midt i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter.
- Server paien lun med frisk finhakket timian og en enkel salat.