Tunfisksalat

Tunfisksalat

En nydelig påleggsalat som passer bra til alle typer brød og rundstykker.

Se flere påleggstips her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 boks Hermetisk tunfisk i vann
  • 2 ss Løk
  • 1 ss Majones
  • 1 ts Sitronpepper
  • 2 stk Sylteagurk, hakket
  • 4 ss Kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk sylteagurk og løk og hell av vannet på tunfisken.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør sammen.
  3. Server tunfisksalaten på nystekte rundstykker, gjerne sammen med litt grønn salat. Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at både tunfisk og meieriprodukter er en god kilde til jod? Jod er et næringsstoff som er viktig for stoffskiftet vårt og for vekst og utvikling hos barn. En porsjon tunfisksalat dekker halvparten av dagsbehovet ditt for jod.

Denne salaten smaker også godt med et par hardkokte, hakkede egg. Se flere påleggestips her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.