Vegetarlasagne med rotgrønnsaker
Norske rotgrønnsaker er fulle av næring og smaker nydelig. Prøv dem i en kremet vegetarlasagne med masse deilig ost.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Løk
- 2 båt Hvitløk
- 0,5 stk Rød chili
- 2 stk Gulrot
- 300 g Knollselleri (sellerirot)
- 200 g Pastinakk
- 100 g Persillerot
- 1 boks Hermetiske tomater
- 2,5 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
- 3 ss Tomatpuré
- 1,5 dl Melk
- 2 ts Balsamicoeddik
- 1 stk Laurbærblad
- Hvit saus:
- 50 g Hvetemel
- 50 g Smør
- 5 dl Melk
- 8 stk Lasagneplater
- 150 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk, hvitløk og chili, og del resten av grønnsakene i små terninger.
- Surr løken til den er myk i litt smør. Tilsett deretter hvitløk, chili og resten av grønnsakene, og stek til grønnsakene har fått litt farge.
- Tilsett hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, tomatpuré, melk, balsamicoeddik og laurbærblad. Kok opp og la alt småkoke til sausen tykner. Ta ut laurbærbladet og smak til med salt og pepper.
- Mens tomatsausen koker lager du den hvite sausen: Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. Ta kjelen av plata og tilsett litt av osten.
- Smør en liten ildfast form med litt smør. Legg grønnsakssaus, hvit saus og lasagneplater vekselsvis. Avslutt med revet ost.
- Stek lasagnen ved 220 °C i ca. 25 minutter. Finhakk urter og topp lasagnen med urtene før servering.