pasta med kylling og sjampinjongsaus

Pasta med kylling og sjampinjongsaus

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 4 stk Kyllingfilet
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 3 ss Smør
  • 2 skive Bacon
  • 1 båt Hvitløk
  • 250 g Frisk sjampinjong
  • 1 dl Hvitvin , kan erstattes med eplejuice
  • 2 dl Matfløte
  • 4 stk Vårløk
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 400 g Båndspagetti (fettuccine)

Fremgangsmåte:

  1. Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler. Varm solsikkeolje i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.
  2. Skjær baconet og sjampinjongen i skiver og finhakk hvitløken. Stek det hele i smør ved middels varme under omrøring i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett vinen og la den koke inn til halv mengde.
  4. Rør inn matfløte, finsnittet vårløk og kyllingkjøttet og kok opp. La det hele småkoke i to minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende, saltet vann. Hell av vannet, og bland pastaen med med pastasausen.
  6. Dryss over ønsket topping og server med en grønn salat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.