Pasta med kylling og sjampinjongsaus
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 stk Kyllingfilet
- 1 ss Solsikkeolje
- 3 ss Smør
- 2 skive Bacon
- 1 båt Hvitløk
- 250 g Frisk sjampinjong
- 1 dl Hvitvin , kan erstattes med eplejuice
- 2 dl Matfløte
- 4 stk Vårløk
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 400 g Båndspagetti (fettuccine)
Fremgangsmåte:
- Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler. Varm solsikkeolje i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.
- Skjær baconet og sjampinjongen i skiver og finhakk hvitløken. Stek det hele i smør ved middels varme under omrøring i ca. 2 minutter.
- Tilsett vinen og la den koke inn til halv mengde.
- Rør inn matfløte, finsnittet vårløk og kyllingkjøttet og kok opp. La det hele småkoke i to minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende, saltet vann. Hell av vannet, og bland pastaen med med pastasausen.
- Dryss over ønsket topping og server med en grønn salat.