Ovnsbakt kylling med makaroni
Denne ovnsbakte pastaretten tar litt lengre tid enn en tradisjonell pastarett, men er vel verdt å vente på. En stor vinner hos barna!
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Makaroni
- 2 ss Smør
- 450 g Kyllingfilet
- 4 ss Smør
- 1 stk Løk
- 1 stk Gulrot
- 3 skive Bacon
- 1 stk Grønn squash
- 1 boks Hermetiske tomater
- 2 dl Kyllingbuljong (utblandet)
- 2 ss Frisk basilikum
- 2 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 200 g Cheddar ost
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 190 ºC.
- Kok makaroni som anvist på pakken. Hell av vannet og tilsett 2 ss smør under omrøring. Ernæringsrådgiverens tips:Du kan gjerne bruke fullkornspasta. Fullkornspasta inneholder mer av både fiber, vitaminer og mineraler enn vanlig pasta, og holder deg mett lenger.
- Skjær kyllingfiletene i små biter.
- Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme (skal ikke gjennomstekes).
- Finhakk løk, del gulrot og bacon i små biter og skjær squash i terninger. Stek grønnsakene og bacon i resten av smøret under omrøring i ca 5 minutter.
- Tilsett hermetisk tomat, kyllingbuljong og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.
- Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche i gryten. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og strø over revet ost. Stekes i ca 15 minutter, osten skal ha en gyllen farge. Kokkens tips:Rester av denne retten egner seg godt i matboksen dagen etter.