Ovnsbakt kylling med makaroni

Ovnsbakt kylling med makaroni

Denne ovnsbakte pastaretten tar litt lengre tid enn en tradisjonell pastarett, men er vel verdt å vente på. En stor vinner hos barna!

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 200 g Makaroni
  • 2 ss Smør
  • 450 g Kyllingfilet
  • 4 ss Smør
  • 1 stk Løk
  • 1 stk Gulrot
  • 3 skive Bacon
  • 1 stk Grønn squash
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 2 dl Kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 ss Frisk basilikum
  • 2 dl Crème fraîche orginal, 35 %
  • 200 g Cheddar ost

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 190 ºC.
  2. Kok makaroni som anvist på pakken. Hell av vannet og tilsett 2 ss smør under omrøring. Ernæringsrådgiverens tips:Du kan gjerne bruke fullkornspasta. Fullkornspasta inneholder mer av både fiber, vitaminer og mineraler enn vanlig pasta, og holder deg mett lenger.
  3. Skjær kyllingfiletene i små biter.
  4. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme (skal ikke gjennomstekes).
  5. Finhakk løk, del gulrot og bacon i små biter og skjær squash i terninger. Stek grønnsakene og bacon i resten av smøret under omrøring i ca 5 minutter.
  6. Tilsett hermetisk tomat, kyllingbuljong og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.
  7. Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche i gryten. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og strø over revet ost. Stekes i ca 15 minutter, osten skal ha en gyllen farge. Kokkens tips:Rester av denne retten egner seg godt i matboksen dagen etter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.