Spagetti med ostesaus og grønnsaker
Kjapp, enkel og god hverdagsmiddag.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 båt Hvitløk
- 1 stk Brokkoli
- 150 g Grønne erter (frosne)
- 1 pk Babyspinat (100 g)
- 2 stk Vårløk
- 0,5 stk Sitron (finrevet skall)
- 100 g Spagetti
- Ostesaus:
- 30 g Smør
- 30 g Hvetemel
- 3 dl Lettmelk
- 1 dl Gulost
- 0,25 ts Salt
- 0,25 ts Revet muskatnøtt (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Finhakk hvitløk, del brokkolien i små buketter og skjær vårløk i skiver.
- Stek ertene i litt smør i en middels varm stekepanne. Tilsett deretter hvitløk, brokkoli og spinat og stek til spinaten har falt sammen og brokkolien er såvidt mør. Ha deretter i vårløk. Smak til med revet sitronskall, salt og pepper.
- Kok spagetti som anvist på pakken. Mens pastaen koker lager du ostesausen. Ostesaus:
- Riv osten.
- Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med melken, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca. 5 minutter, rør av og til. Ta kjelen av platen og bland i den revne osten. Smak til med salt, pepper og muskat
- Bland spaghetti med ostesaus og grønnsaker.