Spagetti med ostesaus og grønnsaker

Kjapp, enkel og god hverdagsmiddag.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 båt Hvitløk
  • 1 stk Brokkoli
  • 150 g Grønne erter (frosne)
  • 1 pk Babyspinat (100 g)
  • 2 stk Vårløk
  • 0,5 stk Sitron (finrevet skall)
  • 100 g Spagetti
  • Ostesaus:
  • 30 g Smør
  • 30 g Hvetemel
  • 3 dl Lettmelk
  • 1 dl Gulost
  • 0,25 ts Salt
  • 0,25 ts Revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk hvitløk, del brokkolien i små buketter og skjær vårløk i skiver.
  2. Stek ertene i litt smør i en middels varm stekepanne. Tilsett deretter hvitløk, brokkoli og spinat og stek til spinaten har falt sammen og brokkolien er såvidt mør. Ha deretter i vårløk. Smak til med revet sitronskall, salt og pepper.
  3. Kok spagetti som anvist på pakken. Mens pastaen koker lager du ostesausen. Ostesaus:
  4. Riv osten.
  5. Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med melken, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca. 5 minutter, rør av og til. Ta kjelen av platen og bland i den revne osten. Smak til med salt, pepper og muskat
  6. Bland spaghetti med ostesaus og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.