Pasta carbonara
Har du noen gang opplevd at et måltid smaker ekstra godt når du spiser det sammen med andre? Å dele et måltid kan være sosialt, det kan være å vise omtanke og omsorg, det kan være kultur eller rett og slett bidra til økt matglede.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Smør
- 50 g Bacon /skinke, i strimler
- 2 stk Egg
- 2 ss Melk
- 4 ss Gulost
- 0,25 ts Pepper
- 150 g Pasta f. eks. tagliatelle
Fremgangsmåte:
- Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og stek baconet. Skinken kan også stekes, men det er ikke nødvendig.
- Visp sammen egg, melk, gulost og pepper.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken, sil vekk vannet og hell den tilbake i kjelen sammen med resten av smøret. Ha bacon/skinke og eggeblandingen umiddelbart i pastaen. Rør godt.
- Serveres med salat og ferske rundstykker. Ernæringsrådgiverens tips:Hvis du ønsker litt grønnsaker til middagen, smaker pasta carbonara godt med både stekt sjampinjong og kokte erter i.