Pastasaus
Denne pastasausen passer til alle typer kokt pasta.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Løk
- 2 båt Hvitløk
- 1 boks Hermetiske tomater
- 1 ts Balsamicoeddik
- 0,5 ts Sukker
- 4 dl Melk
- 0,5 ts Salt
- 2 ss Hvetemel
- 0,5 ts Pepper
- 8 blad Frisk oregano (eller basilikum)
- 0,5 dl Olivenolje
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk og hvitløk. Stek løken til den er myk og blank, ha i hvitløken og stek videre i et par minutter.
- Tilsett hermetiserte tomater, sukker og balsamicoeddik. Kok sausen til den tykner, ca. 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Lag en hvit saus ved å blande melk og mel i en kjele. Kok opp under omrøring, og smak til med salt og pepper.
- Bland tomatsausen inn i den hvite sausen. Tilsett finhakkede urter.
- Ha over litt olivenolje.
Kokkens tips:Gjør gjerne som italienerne og servér en skål med revet vellagret ost ved siden av pastaen.