Pasta med røkelaks
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 400 g Tagliatelle
- 2 ss Meierismør
- 100 g Purre
- 1 ss Hvetemel
- 3 dl Matfløte
- 2 stilk Frisk dill
- 200 g Røkelaks
- 250 g Revet gulost (f. eks. Jarlsberg eller edamer)
Fremgangsmåte:
- Kok pasta som angitt på pakken.
- Skjær purre i ringer og finhakk dill. Del laksen i strimler.
- Smelt smør i en stekepanne og fres purren. Tilsett hvetemel, spe med fløte. La sausen få et oppkok.
- Tilsett halvparten av den revne osten og la det smelte i sausen. Smak til med nykvernet pepper. Husk at røkelaksen antagelig vil gjøre sausen salt nok. Tilsett røkelaks og dill like før servering.
- Legg godt avrent pasta på serveringsfat med høy kant. Hell over sausen. Pynt med frisk dill.
- Server en bolle med revet ost ved siden av, og topp retten med ost etter smak og behag.
Ernæringsrådgiverens tips:En frisk salat er godt tilbehør til denne pastaretten.