Tagliatelle med røkelaks

Pasta med røkelaks

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 400 g Tagliatelle
  • 2 ss Meierismør
  • 100 g Purre
  • 1 ss Hvetemel
  • 3 dl Matfløte
  • 2 stilk Frisk dill
  • 200 g Røkelaks
  • 250 g Revet gulost (f. eks. Jarlsberg eller edamer)

Fremgangsmåte:

  1. Kok pasta som angitt på pakken.
  2. Skjær purre i ringer og finhakk dill. Del laksen i strimler.
  3. Smelt smør i en stekepanne og fres purren. Tilsett hvetemel, spe med fløte. La sausen få et oppkok.
  4. Tilsett halvparten av den revne osten og la det smelte i sausen. Smak til med nykvernet pepper. Husk at røkelaksen antagelig vil gjøre sausen salt nok. Tilsett røkelaks og dill like før servering.
  5. Legg godt avrent pasta på serveringsfat med høy kant. Hell over sausen. Pynt med frisk dill.
  6. Server en bolle med revet ost ved siden av, og topp retten med ost etter smak og behag.

Ernæringsrådgiverens tips:En frisk salat er godt tilbehør til denne pastaretten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.