Tagliatelle med blåmuggostsaus
Under 20 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 75 g Valnøttkjerner
- 400 g Kyllingfilet
- 50 g Smør
- 500 g Tagliatelle
- 150 g Grønn frisk asparges
- 2 dl Matfløte
- 150 g Blåmuggost
- 50 g Blåmuggost , til servering
Fremgangsmåte:
- Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.
- Skjær kyllingfiletene i tynne skiver og stek de i en varm panne med litt smør. Sett til side.
- Kutt ca 2 cm av stilken på aspargesene og del dem i mindre biter.
- Stek asparges i en liten gryte med resten av smøret. Tilsett matfløte og blåmuggost. Kok opp og la det småkoke i ca. 2 minutter.
- Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.
- Tilsett det stekte kyllingkjøttet og smak til med salt og pepper.
- Fordel saus og valnøtter over pastaen. Topp med noen biter blåmuggost og server straks.