Tagliatelle med røkelaks

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 600 g Tagliatelle
  • Pastasaus:
  • 8 stk Rød cherrytomat
  • 40 g Smør
  • 2 båt Hvitløk
  • 1 dl Vann (pastavann)
  • 2 dl Matfløte
  • 1 stk Vårløk
  • 400 g Røkelaks
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 1 ss Frisk koriander (eller dill)
  • 1 stk Løk

Fremgangsmåte:

  1. Kok pastaen 'al dente' i en stor gryte med fosskokende vann tilsatt salt. Behold litt pastavann. Mens pastaen koker kan du lage sausen. Pastasaus:
  2. Del cherrytomatene i to, finhakk hvitløk og grovhakk løken.
  3. Smelt smør i en stor panne og tilsett hvitløk og løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank.
  4. Tilsett vann og fløte, og gi det hele et raskt oppkok.
  5. Skjær røkelaksen i mindre biter og vårløk i tynne skiver.
  6. Tilsett røkelaks, vårløk og cherrytomater. Smak til med salt, pepper og sitronsaft før servering.
  7. Ha sausen over pastaen.Topp med urter før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.