Tagliatelle med røkelaks
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 600 g Tagliatelle
- Pastasaus:
- 8 stk Rød cherrytomat
- 40 g Smør
- 2 båt Hvitløk
- 1 dl Vann (pastavann)
- 2 dl Matfløte
- 1 stk Vårløk
- 400 g Røkelaks
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 1 ss Frisk koriander (eller dill)
- 1 stk Løk
Fremgangsmåte:
- Kok pastaen 'al dente' i en stor gryte med fosskokende vann tilsatt salt. Behold litt pastavann. Mens pastaen koker kan du lage sausen. Pastasaus:
- Del cherrytomatene i to, finhakk hvitløk og grovhakk løken.
- Smelt smør i en stor panne og tilsett hvitløk og løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank.
- Tilsett vann og fløte, og gi det hele et raskt oppkok.
- Skjær røkelaksen i mindre biter og vårløk i tynne skiver.
- Tilsett røkelaks, vårløk og cherrytomater. Smak til med salt, pepper og sitronsaft før servering.
- Ha sausen over pastaen.Topp med urter før servering.