Auberginepizza
Nydelige, små pizzabiter som passer godt til kveldskosen og på tapasbordet
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Aubergine
- Olivenolje, salt og pepper
- 0,25 stk Rødløk
- 5 stk Rød cherrytomat
- 3 ss Crème fraîche lett, 10 %
- 3 ss Pizzasaus
- 4 skive Spekeskinke (eks serranoskinke)
- 100 g Revet gulost
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Skjær auberginen i ca 1 cm tykke skiver og fordel skivene på en langpanne kledd med bakepapir. Pensle med litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Stek aubergine til de er gylne, i cirka 15 minutter.
- Skjær løk i tynne skiver, del tomatene i to og skinken i passende biter.
- Lag hvit saus ved å blande crème fraîche med litt finhakket oregano, salt og pepper.
- Smør hvit saus eller pizzasaus på aubergineskivene og ha på revet ost. Topp med løk, tomat og skinke.
Hvis du er glad i blåmuggost er det veldig godt på auberginepizza. - Stek midt i ovnen cirka 10 minutter til osten har smeltet og er gyllen.
- Topp med friske urter.