Jødekaker
Disse småkakene har sefardisk opphav (retning av jødedommen utviklet i mellomalderens Spania og Portugal) og bakes som oftest til jul her i Norge.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 30 stk.
- 375 g Hvetemel
- 0,5 ts Hornsalt
- 250 g Smør
- 125 g Sukker
- 1 stk Eggeplomme
- 1 stk Egg
- 50 g Mandler
- 3 ss Perlesukker
- 1 ss Malt kanel
Fremgangsmåte:
- Bland mel og hornsalt godt. Smuldre i smøret, og elt deigen lett sammen med sukker og eggeplomme.
- La deigen hvile i kjøleskapet et par timer, da blir den lettere å jobbe med.
- Kjevl deigen ut tynt, ca 2 mm tykk, og stikk ut runde kaker. Bruk gjerne et glass.
- Legg kakene på en stekeplate med bakepapir. Pensle kakene med egg, og dryss over en blanding av mandler, perlesukker og kanel.
- Stek kakene på 175 °C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist. Kokkens tips:Vær oppmerksom på at kjeksene fremdeles er myke når de tas ut av ovnen. Avkjøl dem på rist, og de vil bli perfekt sprø på kort tid. Smaker deilig med melk til.