Goro (Gode raad)
Gode raad, eller goro som de som oftest blir kalt, er populære småkaker til jul. Gode kaker som tar seg godt ut på kakefatet!
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 30 stk.
- 2 stk Egg
- 180 g Sukker
- 2,5 dl Kremfløte
- 0,5 dl Konjakk
- 1 ts Revet sitronskall
- 500 g Smør
- 750 g Hvetemel
Fremgangsmåte:
- Egg og sukker vispes til luftig eggedosis.
- Visp kremfløte til luftig krem.
- Riv sitronskall (ikke det hvite). Rør forsiktig krem, konjakk og sitronskall inn i eggedosisen. Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselvis i eggedosisen. Hold av litt mel til utbakingen.
- La deigen stå kaldt natten over.
- Kjevle ut så tynt som mulig. Klipp et mønster etter jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.
- Kakene stekes pent gulbrune, og klippes eller skjæres straks til jevne kanter.