krumkaker

Krumkaker

Krumkaker er en av våre mest populære julekaker og serveres gjerne med fløtekrem eller multekrem.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 18 stk.

  • 2 stk Egg
  • 125 g Sukker
  • 90 g Hvetemel
  • 100 g Potetmel
  • 125 g Smør
  • 1 dl Vann
  • 0,5 krm Mandeldråper (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Egg og sukker piskes til eggedosis.
  2. Sikt sammen det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Smelt smør og rør det inn. Tilsett nesten alt vannet og smak til med mandeldråper.
  4. La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap. Rør inn mer vann hvis røren er for tykk.
  5. Varm krumkakejernet. Jernet smøres til den første kaken - senere smøring er unødvendig på grunn av fettinnholdet i røren.
  6. Kakene stekes gylne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne eller til skålform ved å legg kakene over en skål.

Kokkens tips:Til dessert er det fint å servere krumkaker formet som skåler med en kule is eller pisket krem og noen friske bær i. Se flere tradisjonelle julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.