Krumkaker
Krumkaker er en av våre mest populære julekaker og serveres gjerne med fløtekrem eller multekrem.
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 18 stk.
- 2 stk Egg
- 125 g Sukker
- 90 g Hvetemel
- 100 g Potetmel
- 125 g Smør
- 1 dl Vann
- 0,5 krm Mandeldråper (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Egg og sukker piskes til eggedosis.
- Sikt sammen det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
- Smelt smør og rør det inn. Tilsett nesten alt vannet og smak til med mandeldråper.
- La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap. Rør inn mer vann hvis røren er for tykk.
- Varm krumkakejernet. Jernet smøres til den første kaken - senere smøring er unødvendig på grunn av fettinnholdet i røren.
- Kakene stekes gylne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne eller til skålform ved å legg kakene over en skål.
Kokkens tips:Til dessert er det fint å servere krumkaker formet som skåler med en kule is eller pisket krem og noen friske bær i. Se flere tradisjonelle julekaker her .