Gaffelkaker
Prøv noen smakfulle gaffelkaker til jul! Enkle og morsomme å lage sammen med barna.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 70 stk.
- 600 g Hvetemel
- 200 g Sukker
- 250 g Smør ,romtemperert
- 1 stk Egg
- 1 dl Melk
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 175 °C.
- Bland mel, sukker, smør, egg og melk til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Kokkens tips:Bland ½ - 1 dl finhakkede rosiner i deigen. Det gir en nydelig smak.
- Trill deigen til små kuler. Legg dem på en smurt plate. Trykk kakene ned med en gaffel, slik at de får et tydelig mønster. Pensle kakene med litt smeltet smør, og strø over perlesukker.
- Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter.