Berlinerkranser
Berlinerkranser hører julen til og er for mange en tradisjon. Våre berlinerkranser inneholder få ingredienser, er lettvindt å lage og smaker deilig av jul.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Eggeplomme
- 1 stk Eggeplomme
- 60 g Sukker
- 125 g Smør
- 175 g Hvetemel
- 1 stk Eggehvite
- 1 dl Perlesukker
Fremgangsmåte:
- Mos den hardkokt eggeplommen i den rå eggeplommen, slik at de blir godt blandet. Tilsett sukkeret, og pisk det hele til en luftig eggedosis.
- Smuldre smøret i melet (la det være igjen litt mel). Bland i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig, da kan deigen bli vanskelig å jobbe med.
- Sett deigen kjølig i et par timer.
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Strø mel på benken og trill ut tynne pølser, ca 10 cm lange, med tykkelse som en lillefinger. Form dem som kranser. Kokkens tips:Er deigen for fast, kan du tilsette en liten spiseskje med vann eller melk, slik at de ikke sprekker så lett.
- Dypp kransene i eggehvite og ta dem så over i en skål med perlesukker.
- Legg kransene på et smurt stekebrett, og stek dem midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist. Kokkens tips:De ferdige kakene bør ikke fryses, da kan de bli litt seige. Men du kan gjerne fryse deigen, så kan du steke opp kaker etter behov.