Berlinerkranser

Berlinerkranser

Berlinerkranser hører julen til og er for mange en tradisjon. Våre berlinerkranser inneholder få ingredienser, er lettvindt å lage og smaker deilig av jul.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Eggeplomme
  • 1 stk Eggeplomme
  • 60 g Sukker
  • 125 g Smør
  • 175 g Hvetemel
  • 1 stk Eggehvite
  • 1 dl Perlesukker

Fremgangsmåte:

  1. Mos den hardkokt eggeplommen i den rå eggeplommen, slik at de blir godt blandet. Tilsett sukkeret, og pisk det hele til en luftig eggedosis.
  2. Smuldre smøret i melet (la det være igjen litt mel). Bland i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig, da kan deigen bli vanskelig å jobbe med.
  3. Sett deigen kjølig i et par timer.
  4. Sett stekeovnen på 180 °C.
  5. Strø mel på benken og trill ut tynne pølser, ca 10 cm lange, med tykkelse som en lillefinger. Form dem som kranser. Kokkens tips:Er deigen for fast, kan du tilsette en liten spiseskje med vann eller melk, slik at de ikke sprekker så lett.
  6. Dypp kransene i eggehvite og ta dem så over i en skål med perlesukker.
  7. Legg kransene på et smurt stekebrett, og stek dem midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.  Kokkens tips:De ferdige kakene bør ikke fryses, da kan de bli litt seige. Men du kan gjerne fryse deigen, så kan du steke opp kaker etter behov.

Se flere tradisjonelle julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.