Pepperkaker
Pepperkaker er blant de mest vanlige kakene vi baker til jul og den beste pepperkakedeigen lager du selv. Våre pepperkaker smaker kjempegodt, spesielt sammen med melk.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 25 stk.
- 150 g Smør
- 1 dl Lys sirup
- 2 dl Sukker
- 1 dl Kremfløte
- 450 g Hvetemel
- 0,5 ts Malt ingefær
- 0,5 ts Malt nellik
- 0,5 ts Pepper
- 2 ts Malt kanel
- 1 ts Bakepulver
Fremgangsmåte:
- Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn fløten.
- Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig.
- La deigen stå kaldt til neste dag.
- Strø litt mel på bordet. Elt og kjevl ut deigen til den er ca. 3 mm tykk.
- Stikk ut forskjellige figurer, og stek dem gyllenbrune ved 175 °C i 8-10 minutter.
- Avkjøl pepperkakene på rist og dekorer dem med melisglasur og pynt.