Pepperkaker
Pepperkaker er blant de mest vanlige kakene vi baker til jul og den beste pepperkakedeigen lager du selv. Våre pepperkaker smaker kjempegodt, spesielt sammen med melk.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 25 stk.
- 150 g Smør
- 1 dl Lys sirup
- 2 dl Sukker
- 1 dl Kremfløte
- 450 g Hvetemel
- 0,5 ts Malt ingefær
- 0,5 ts Malt nellik
- 0,5 ts Pepper
- 2 ts Malt kanel
- 1 ts Bakepulver
Fremgangsmåte:
- Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn fløten.
- Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig.
- La deigen stå kaldt til neste dag.
- Strø litt mel på bordet. Elt og kjevl ut deigen til den er ca. 3 mm tykk.
- Stikk ut forskjellige figurer, og stek dem gyllenbrune ved 175 °C i 8-10 minutter.
- Avkjøl pepperkakene på rist og dekorer dem med melisglasur og pynt.