Sarah Bernard
Søte munnfuller av mandelbunn, dekket med sjokoladekrem og et tynt sjokoladetrekk. Vanskelige å motstå!
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 20 stk.
- Mandelbunner:
- 3 stk Eggehvite av store egg
- 100 g Melis
- 150 g Mandler
- 50 g Marsipan
- Sjokoladekrem:
- 1,5 dl Sukker
- 0,5 dl Vann
- 3 stk Eggeplomme
- 175 g Meierismør
- 50 g Mørk kokesjokolade
- Sjokoladetrekk:
- 400 g Mørk kokesjokolade
- 4 ss Kokosfett (delfiafett)
Fremgangsmåte:
Mandelbunner:
- Stivpisk eggehvitene og mal mandlene i kvern eller i en foodprosessor.
- Riv marsipan og tilsett melis og kvernede mandler i de stivpiskede eggehvitene.
- Bland massen forsiktig sammen med en slikkepott. Sett røren med skje på bakepapir eller smurt stekeovnsplate (ca. 20 stk). Sett kjeksene litt fra hverandre da de flyter litt utover.
- Stek kjeksene gylne i ca. 10 minutter ved 200 °C. Avkjøl på rist. Sjokoladekrem:
- Ha sukker og vann i en kjele og la det koke noen minutter. For å sjekke om det har blitt seigt kan du ta litt på en teskje og ha i kaldt vann, strekk litt av massen mellom fingrene. Blir det en tråd mellom, er den ferdig.
- Ta kjelen av platen og la sukkerlaken bli litt avkjølt.
- Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig.
- Rør smøret mykt og tilsett eggeplommeblandingen litt etter litt under omrøring.
- Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen.
- Løsne de kalde kjeksene fra bakepapiret og fordel smørkremen på baksiden av de 20 kjeksene og form til en topp. Sett kaldt så det stivner i ca. 1 time. Sjokoladetrekk:
- Smelt kokosfett i resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur.
- Dypp kjeksene i slik at kremen er dekket av sjokolade.
- Sett kakene kaldt til sjokoladen blir stiv.