Sirupssnipper
Sirupsnipper er en deilig klassiker blant julekakene. Disse er enkle og lage, og smaker spesielt godt sammen med et glass melk.
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 40 stk.
- 100 g Mørk sirup
- 60 g Sukker
- 0,5 dl Kremfløte
- 60 g Smør
- 1 stk Eggeplomme
- 250 g Hvetemel
- 0,25 ts Malt ingefær
- 0,5 ts Pepper
- 0,75 ts Natron
- 100 g Mandler
Fremgangsmåte:
- Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell blandingen over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha deretter i eggeplommen.
- Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.
- Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå.
- Skjær ut snipper med en bakkelsspore. Legg en halv skåldet mandel på hver sirupsnipp.
- Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.
- Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl sirupssnippene på rist.
- Oppbevar kakene i en tørr boks.