Sirupssnipper

Sirupsnipper er en deilig klassiker blant julekakene. Disse er enkle og lage, og smaker spesielt godt sammen med et glass melk.

Se flere tradisjonsrike julekaker her.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 40 stk.

  • 100 g Mørk sirup
  • 60 g Sukker
  • 0,5 dl Kremfløte
  • 60 g Smør
  • 1 stk Eggeplomme
  • 250 g Hvetemel
  • 0,25 ts Malt ingefær
  • 0,5 ts Pepper
  • 0,75 ts Natron
  • 100 g Mandler

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell blandingen over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha deretter i eggeplommen.
  2. Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.
  3. Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå.
  4. Skjær ut snipper med en bakkelsspore. Legg en halv skåldet mandel på hver sirupsnipp.
  5. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.
  6. Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl sirupssnippene på rist.
  7. Oppbevar kakene i en tørr boks.

Se flere tradisjonsrike julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.