Napoleonshatter
Napoleonshatter er nydelige munnfuller som er kjempegod til kaffen. Småkakene består av få ingredienser og et smakfullt mandelfyll.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 50 stk.
- Kake:
- 200 g Smør
- 100 g Sukker
- 1 stk Egg
- 300 g Hvetemel
- Mandelfyll:
- 120 g Mandler
- 2 stk Eggehvite
- 120 g Melis
Fremgangsmåte:
Kake:
- Rør romtemperert smør og sukker luftig og hvitt. Rør inn egg og mel til en ganske fast deig. Mengden mel er avhengig av størrelsen på egget. Sett deigen kaldt ca 1 time.
- Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker på 6-7 cm i diameter.Mandelfyll:
- Skåld mandlene, legg dem til tørk og mal dem når de er tørre. Kokkens tips:Slik skålder du mandler: Kok opp en romslig kjele med vann. Når vannet fosskoker tar du kjelen av platen og putter i mandlene. La de ligge i 10-15 minutter før du sjekker om skallet har løsnet. Legg mandlene på et kjøkkenhåndkle og gni av skallene.
- Visp eggehvitene stive sammen med melis. Ha i de malte mandlene.
- Legg en kule mandelmasse midt på deigen og brett opp til en tresnutet hatt. Kokkens tips:Du kan bytte ut mandelfyllet med ferdig marsipan. Bare pass på at du bruker ekte marsipan med høyt innhold av mandler, figurmarsipan tåler ikke steking.
- Stek kakene i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.
- Oppbevar kakene i en tett boks.