Napoleonshatter

Napoleonshatter

Napoleonshatter er nydelige munnfuller som er kjempegod til kaffen. Småkakene består av få ingredienser og et smakfullt mandelfyll.

Se flere deilige julekaker her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 50 stk.

  • Kake:
  • 200 g Smør
  • 100 g Sukker
  • 1 stk Egg
  • 300 g Hvetemel
  • Mandelfyll:
  • 120 g Mandler
  • 2 stk Eggehvite
  • 120 g Melis

Fremgangsmåte:

Kake:

  1. Rør romtemperert smør og sukker luftig og hvitt. Rør inn egg og mel til en ganske fast deig. Mengden mel er avhengig av størrelsen på egget. Sett deigen kaldt ca 1 time.
  2. Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker på 6-7 cm i diameter.Mandelfyll:
  3. Skåld mandlene, legg dem til tørk og mal dem når de er tørre. Kokkens tips:Slik skålder du mandler: Kok opp en romslig kjele med vann. Når vannet fosskoker tar du kjelen av platen og putter i mandlene. La de ligge i 10-15 minutter før du sjekker om skallet har løsnet. Legg mandlene på et kjøkkenhåndkle og gni av skallene.
  4. Visp eggehvitene stive sammen med melis. Ha i de malte mandlene.
  5. Legg en kule mandelmasse midt på deigen og brett opp til en tresnutet hatt. Kokkens tips:Du kan bytte ut mandelfyllet med ferdig marsipan. Bare pass på at du bruker ekte marsipan med høyt innhold av mandler, figurmarsipan tåler ikke steking.
  6. Stek kakene i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.
  7. Oppbevar kakene i en tett boks.

Se flere deilige julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.