Biscotti
Italienske kjeks som smaker nydelig til en kopp sterk kaffe.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 20 stk.
- 35 g Mandler
- 45 g Tørket aprikos
- 100 g Smør
- 85 g Sukker
- 2 stk Egg
- 250 g Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
Fremgangsmåte:
- Hakk mandler og aprikoser grovt.
- Skjær smøret i tynne skiver.
- Rør smør og sukker luftig i en bolle. Tilsett deretter 1 egg av gangen. Ha i de øvrige ingrediensene og bland alt sammen til en deig.
- Form tre stenger på en bakeplate med bakepapir.
- Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 200 °C.
- Skjær stengene i ca. 3 cm store stykker. La dem stå sammen, og stek stengene i 8 minutter til ved 200 °C.
- Avkjøl biscottiene på rist og oppbevar dem i en lufttett kakeboks.
Se flere oppskrifter på kjeks her .