Kjeks med havregryn
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 36 stk.
- 6 dl Havregryn
- 2,5 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 2 dl Hvetemel (evt speltmel)
- 50 g Smør
- 0,5 ts Salt
- 1 ss Honning
- 2 ts Bakepulver
Fremgangsmåte:
- Ha havregryn og melk i en bakebolle/miksmaster og rør det sammen. La blandingen svelle i ca 15 minutter.
- Sett stekeovnen på 200 °C og legg bakepapir på to bakeplater.
- Smelt smøret på middels varme og rør inn honningen. Bland så alle ingrediensene til en deig.
- Det deigen i to og kjevle hver del til 1/4 cm tykkelse. Stikk ut runde kjeks med en kakeform eller ett glass (ca 7 cm i diameter).
- Prikk kjeksene med en gaffel og stek dem til de er gyllenbrune, ca 15 minutter.
- Avkjøl kjeksene på rist og oppbevares i lufttett boks. Smak til kjeksene med sjokolade og nøtter. Smelt kokesjokolade i vannbad og strø på hakkede nøtter. Her kan du velge den sjokoladen og de nøttene du liker best. Prøv også å blande litt kanel inn i røren, eller strø det på sjokoladen, nam.