Juleknekk
Lag juleknekk som kan gis bort i gave. Vi bruker ekte meierismør og fløte og får en smak av luksus.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 20 stk.
- 2 dl Kremfløte
- 2 dl Sukker
- 2 dl Lys sirup
- 1 ss Meierismør
- 3 ss Kokosmasse eller hakkede nøtter
Fremgangsmåte:
- Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele. La blandingen koke uten lokk på svak varme i ca. 1 time. Rør i blandingen under kokingen.
- Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekker du temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 °C.
- Ellers kan du helle noen dråper knekk i en skål med kaldt vann. Hvis det går lett å forme en kule, er knekken klar.
- Tilsett smør og kokosmasse eller nøtter.
- Hell knekken straks i konfektskåler og la den stivne.