Fløtekarameller
Gode fløtekarameller som smelter i munnen - julegodt du garantert blir hekta på! Passer også godt som en liten julegave.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Kremfløte
- 100 g Sukker
- 100 g Meierismør
- 1 dl Lys sirup
- 1 ts Vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Tilsett alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det småkoke under omrøring i 10-15 minutter. Koketiden er litt avhengig av koketopp og type kjele.
- Når karamellmassen begynner å tykne, vil den få en lysebrun farge. Finn frem et termometer og følg med på temperaturen på karamellen. Den skal nå 118 °C før den er ferdig. Kokkens tips:Hvis du ikke har et steketermometer, kan du sjekke temperaturen med "karamelltesten". Ta litt karamellmasse på en skje og dypp massen i kaldt vann. Kan karamellmassen formes til en kule, er massen varm nok og karamellene ferdig.
- Hell den varme massen over i en teflonbelagt brødform eller en annen form som du dekker med bakepapir.
- La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.