Fiskesuppe med laks
Denne smaksrike fiskesuppen med laks er enkel å lage. Fenikkel, purre og gulrot setter en deilig spiss på suppen.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 400 g Laksefilet (eller ørret)
- 2 ss Smør
- 2 stk Sjalottløk
- 1 stk Fennikel
- 1 stk Purre (eller vårløk)
- 2 stk Gulrot
- 4 dl Fiskekraft
- 6 dl Helmelk
- 1 dl Matfløte
- 1 stk Eggeplomme
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 2 ss Frisk gressløk
Fremgangsmåte:
- Del fiskefilet i mindre biter.
- Finhakk sjalottløk, del fennikel og gulrot i strimler, samt purren i ringer.
- Smelt smøret i en kjele, tilsett grønnsaker og la det surre til løken blir gyllen.
- Tilsett fiskekraft og melk, og la det koke i 5 minutter.
- Tilsett fiskebitene og la fisken trekke i suppen i 5 minutter.
- Bland sammen matfløte og eggeplomme, og rør det inn i suppen. Pass på at suppen ikke koker. Smak til med salt, pepper, og sitronsaft.
- Servér med gressløk og godt brød med smør til.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Denne suppen inneholder melk som bidrar til dine 3 om dagen. Se flere sunne og deilige fiskesupper her .